12 Jul 2024
Financials

Visma passerar 2,5 miljarder euro i ARR efter starkt andra kvartal

Fortsatt lönsam tillväxt och expansion till nya marknader.

Visma levererade intäkter på 699 miljoner euro under andra kvartalet 2024, en ökning med 21 procent jämfört med föregående år. Tillväxten drevs främst av ökad försäljning till befintliga och nya kunder, samt bidrag från förvärv. Koncernens rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) under andra kvartalet var 222 miljoner euro, en ökning med 35 procent jämfört med föregående år, vilket motsvarar en marginal på 31,7 procent.

– Vi fortsätter att visa skalbarheten i Vismas affärsmodell under en period av stark tillväxt. Mer än 270 000 nya kunder anslöt sig till Visma under första halvåret 2024, och vi är mycket stolta över det förtroende de ger oss att hantera deras mest affärskritiska processer, säger Merete Hverven, koncernchef på Visma.

Stark SaaS-tillväxt 

Vismas årliga återkommande intäkter (ARR) nådde en rekordhög nivå på 2,54 miljarder euro i slutet av juni, en tillväxt på 21 procent under de senaste 12 månaderna. Mer än 89 procent av intäkterna under andra kvartalet kom från molnbaserade produkter och tjänster, en ökning från 86 procent under samma period förra året. Intäkter från abonnemangsbaserade SaaS-produkter (Software as a Service) stod för 76 procent av de totala intäkterna under kvartalet, en ökning med fyra procentenheter jämfört med andra kvartalet 2023.

– Övergången från serverbaserad mjukvara till moln- och SaaS-lösningar är fortsatt en stark underliggande drivkraft för Vismas tillväxt och framgång på marknaden. Vi lägger betydande resurser på både produktutveckling och förvärv för att säkerställa att vi har de mest moderna, användarvänliga och säkra lösningarna på marknaden, fortsätter Hverven.

Expansionen fortsätter

Visma förvärvade nio mjukvaruföretag under andra kvartalet 2024, vilket utökade koncernens närvaro till 33 länder i Europa och Latinamerika. I april gick Visma in i Italien genom förvärvet av Fiscozen, en ledande SaaS-plattform för skatterådgivning. I juni gick koncernen in på den kroatiska marknaden genom förvärvet av Moj eRačun, en leverantör av e-faktureringslösningar och andra digitala affärsverktyg.

Andra förvärv under kvartalet var MyCompanyFiles, en plattform som specialiserar sig på säkert dokument- och informationsutbyte för franska redovisningsbyråer. Detta är Vismas tredje förvärv i Frankrike hittills under 2024, vilket ytterligare stärker koncernens position som en snabbväxande utmanare på den franska marknaden.

– Samtidigt som vi fortsätter att prestera väl på våra kärnmarknader är det nu våra nya marknader som ger det starkaste bidraget till Vismas tillväxt, vilket bekräftar att vårt framgångsrika recept för marknadsexpansion fungerar, avslutar Hverven.

Läs hela rapporten här.

Höjdpunkter för Q2 2024:

  • Omsättning på 699 miljoner euro, 21 procent tillväxt
  • EBITDA på 222 miljoner euro, 35 procent tillväxt
  • Årliga återkommande intäkter (ARR) på 2,54 miljarder euro i slutet av kvartalet
  • Nio förvärv genomförda

Nyckeltal för Q2 2024

Siffror i MEUR Q2 24   Q2 23   Förändring  
Omsättning 699 579 +21%
EBITDA 222 164 +35%
Justerat nettoresultat   137 87 +58%


 

För mer information, vänligen kontakta:
Yasmine Lundh, PR- och kommunikationsansvarig på Visma
Tfn: +4670 817 50 85
E-post: [email protected]

 

Om Visma
Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara i molnet, med en omsättning på 2,4 miljarder euro under 2023, mer än 15 000 anställda och 1,8 miljoner kunder i Europa och Latinamerika. Genom att förenkla och automatisera arbetet för företag och organisationer av alla storlekar, möjliggör vi ett mer effektivt och välmående samhälle. Besök oss på visma.se.

 

Presskontakt

PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige